Neem gerust contact op

Heb je vragen over het leven met een hartafwijking? Wil je je zorgen met iemand delen? Neem dan contact met ons op. Bij Hartvrienden helpen we je graag.

Advies van Infolijn Hart en Vaten

De voorlichters van de Infolijn Hart en Vaten geven graag antwoord op als je vragen rondom je kind. Ook kunnen ze je betrouwbare informatie geven op medisch gebied.

Denk aan vragen als:

  • Wat is er bekend over de hartafwijking van mijn kindje?
  • Welke behandelingen zijn er?
  • Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen?
  • Kan ik zelf iets doen?
  • Zijn er tips voor voeding of leefstijl?

Bellen

Bel met de voorlichters via 0900 - 3000 300 (€ 0,45 per gesprek). Ze zijn elke werkdag van 09.00 tot 13.00 uur te bereiken.

Mailen

Je vraag per e-mail stellen kan natuurlijk ook. Je krijgt dan binnen 5 werkdagen antwoord.

Stel je vraag via het online formulier

Contact met hartenwijzers

Soms is het prettig een keer contact te hebben met andere ouders of verzorgers die hetzelfde meemaken als jij. Voor herkenning, geruststelling of een steuntje in de rug. Of simpelweg om met elkaar mee te denken over praktische oplossingen.

Voor dit contact kun je terecht bij onze speciaal opgeleide hartenwijzers. Hartenwijzer zijn ouders van een kind met een hartafwijking. Ze hebben de hectische periode waar jij nu in zit achter de rug. Ze begrijpen precies waar jij tegenaan loopt en kunnen een ‘gids’ voor je zijn die de weg wijst in het zorgaanbod. Ook kunnen ze je emotioneel steunen. Wij brengen je graag met hen in contact.

Bij hartenwijzers kun je ook terecht voor intensiever contact voor een langere periode.

Lees meer over hartenwijzers.

Vragen over Hartvrienden

Voor vragen over Hartvrienden kun je bellen met telefoonnummer 088 - 1111 600 of een e-mail sturen naar hartvrienden@hartstichting.nl.

De Hart&Vaatgroep

Hartvrienden is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met De Hart&Vaatgroep, de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement.

De Hart&Vaatgroep organiseert:

  • voorlichtings- en informatiebijeenkomsten
  • kookworkshops
  • stressmanagement cursussen
  • lotgenotencontact

De Hart&Vaatgroep is er voor iedereen die met een hart- of vaataandoening te maken heeft, waaronder de ouders van een kindje met een hartaandoening. Lid worden of meer informatie? Kijk op www.hartenvaatgroep.nl of bel 088 11 11 600.

 

Deel via: