Voor jou en je kind   hartenwijzers  aangepast 4

Buddy voor ouders: hartenwijzers

Een hartenwijzer is een ouder van een kind met een hartafwijking, die andere ouders op weg helpt. Zij hebben de hectische periode waar jij nu in zit achter de rug en ervaringen verwerkt. Als ervaringsdeskundigen begrijpen zij waar jij tegenaan loopt. Daarom staan ze voor je klaar. Geschoold en wel.

Voor wie?

Een hartenwijzer is er voor alle ouders van een kind met een hartafwijking die een steuntje in de rug nodig hebben. Een hartenwijzer is er voor je als je net gehoord hebt dat je kindje een hartaandoening heeft. En ook als je steun nodig hebt als je kind al iets ouder is of als je kindje overleden is, kan een hartenwijzer helpen.

Wat doet een hartenwijzer?

Een hartenwijzer kan veel voor je betekenen. Biedt je een luisterend oor en geeft tips. Ook krijg je praktische hulp bij vragen als:

  • Hoe vind ik mijn weg in het zorgaanbod?
  • Waar vind ik betrouwbare informatie?
  • Waar kan ik terecht voor steun mij en mijn kind?

Een hartenwijzer is geen hulpverlener en neemt geen zorgtaken over. Maar denkt graag met je mee of gaat mee naar ziekenhuisafspraken, als je dat wilt. Een hartenwijzers is geschikt voor eenmalig contact, maar je kan ook terecht voor intensiever contact voor een langere periode. Dat is helemaal aan jou.

Benieuwd naar de motivatie van hartenwijzers om zich op te geven? Lees het interview met Peter en Ingeborg.

Een hartenwijzer aanvragen

Is een hartenwijzer iets voor je? Vul het aanvraagformulier in.

Wij gaan dan op zoek naar een geschikte hartenwijzer. Hij of zij neemt dan contact op met je. Samen overleg je hoe vaak en op welke manier jullie contact hebben.

het aanvraagformulier

 

Vragen? 

Heb je vragen over hartenwijzers? Twijfel je misschien of een hartenwijzer iets voor jou is? Stuur een e-mail naar Bianca Abutan.

 

 

Deel via: